Az enyém gyárilag sötétített, nem kell rá fólia!! …DE!

Sokszor kaptuk már ezt a választ amit a címben lehet olvasni. Röviden ott is van a válasz, de igen, kell!

Ha valakit az is érdekel, hogy miért mondom ezt… annak itt egy nagyon jó írás erről a témáról:

Autófólia gyárilag sötétített autókra?

A fólia már rég nem a sötétítésről szól…

Egyre több új autónál, főleg az SUV-knál már alapfelszereltségben kínálják a gyárilag sötétített hátsó oldalablakokat és csomagtér ablakokat. Ezek a sötétített ablakok azonban közel sem rendelkeznek annyi előnnyel, mint egy autófólia. A gyárilag sötétített üvegek, kinézeten kívül semmiben sem különböznek egy szimpla autóüvegtől, csupán esztétikai céljuk van. Mindenképp megéri tehát fóliáztatni a gyárilag sötétített üvegeket is, hiszen fóliával nagy mértékben javíthatjuk az ablakok teljesítményét.

Megjelenés

Ha már gyárilag sötétítettek az ablakok, és nem szeretnénk tovább sötétíteni, akkor több fajta világos fóliából választhatunk. Számos árnyalatban elérhetőek fóliáink, széles választékunkban mindenki megtalálja a megfelelőt. A LLumar fóliák a minőségi alapanyagoknak köszönhetően hosszú élettartammal és kiváló színstabilitással rendelkeznek.

Hővédelem

A gyári sötétítésre leginkább magas fényáteresztésű kerámia technológiás hővédő fóliánkat ajánljuk. Így változatlan külső mellett élvezhetjük a fóliák hőcsökkentő előnyét. A nano-kerámiás gyártástechnológiának köszönhetően ezek a speciális fóliák magas fényáteresztés mellett képesek a sötét autófóliákkal megegyező teljesítményre.

Baba az autóban

Biztonság

A közhiedelemmel ellentétben az oldalsó ablakok közel sem nyújtanak teljes biztonságot az UV sugarak ellen. Egy átlagos autóüveg csupán az UV-A sugarak felétől védi meg az utasokat. Ezek a káros sugarak hosszútávon súlyos mértékben roncsolják a bőrt, bizonyítottan felelősek a bőrrák kialakulásáért. Az UV sugarak még nagyobb veszélyt jelentenek gyermekeinkre, akiknek a bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké.

Mivel minden LLumar fólia minimum 99%-os mértékben veri vissza az UV sugarakat, ezért már egy víztiszta biztonsági fólia is maximális védelmet nyújt a gyárilag sötétített ablakokon is. A fóliázott üvegek – hasonlóan a laminált első szélvédőkhöz – törés esetén egyben tartják a szilánkokat. Erről készült egy videó is.

Ha fontos szempont a hővédelem, az UV védelem, a biztonság, akkor az utólagosan felszerelhető autófólia jelenti az egyetlen megoldást!”
Az eredeti cikk és az említett videót itt található.

 

GP