Az autófóliázás szabályai:

Amennyiben az autónk fóliázása nem teljesíti a jogszabályok (Köhém 6/1990. (IV.12.) rendelet 97 §) által előírt feltételeket, nem alkalmas a forgalomban való részvételre. Könnyedén elveszhetünk az ilyen és ehhez hasonló jogi megfogalmazások tengerében. Tisztázzuk le magyarul mit is írnak elő a jogszabályok:

Milyen fólia rakható az autókra?

Az autóra kizárólag minősítési számmal rendelkező fólia rakható fel. Ezt a fólia és az üveg közé felhelyezett matricával és a LLumar által kiadott műbizonylattal igazolhatjuk a hatóságoknak.

Milyen sötét fóliát rakhatok az autóra?

"B" oszloptól hátra bármilyen (minősítéssel rendelkező) fólia felrakható. A "B" oszlop előtti üvegfelületekre (vezető üléssor melletti üvegek, és az első szélvédő) fényáteresztési szabályozás vonatkozik. A jogszabály szerint a fóliázott üveg fényáteresztése 70%-os érték felett kell legyen. Sok autó szélvédője már gyárilag kevesebb fényáteresztéssel rendelkezik, így nagyon sok típus sajnos nem fóliázható "B" oszlop előtt.

Műbizonylat

A fóliázás során a már említett módon minősítési számokkal látjuk el a fóliázott üvegfelületeket, valamint kiállítunk egy 30 napig érvényes ideiglenes műbizonylatot. Ez gyakorlatilag egy hivatalos okirat, amivel igazolni tudjuk, hogy az autónkra felkerült fólia minősített, a hatóságok által engedélyezett. A 30 napos időtartamon belül a LLumar központi irodája feldolgozza az ideiglenes műbizonylatokat, és egy végleges plasztikkártyás műbizonylatot állít ki az ügyfél számára, melyet postai úton kézbesítenek. Amennyiben nem találjuk a műbizonylatot, azonnal keressük fel a LLumar központi irodáját és kérjük a műbizonylat pótlását, mert egy közúti ellenőrzés során is ellenőrizhetik a fóliázást, és műbizonylat hiányában le is szedethetik a fóliát a helyszínen!

Autónk ablakainak fóliázása számos előnnyel szolgálhat, lássuk mik is ezek:

autofolia_02autofolia_01_0

Az autófóliázás előnyei

Hővédelem / Fényvédelem

UV védelem

Biztonság

Tetszetősebb megjelenés

Karosszéria védelem

Hővédelem / fényvédelem

Mindenki tudja, hogy milyen döbbenetes és egyúttal veszélyes mértékben képesek felmelegedni a napon parkolt autók. A mérnökök által kifejlesztett hővédő fóliák kiváló védelmet nyújtanak a felmelegedés ellen. Azáltal, hogy az ablakokon besugárzott hőt kizárjuk, akár több mint 15 °C-kal is csökkenthetjük a beltér hőmérsékletét!

UV védelem

Sajnos sokan félreinformáltak az ablakok UV szűrését illetően. Az részben igaz, hogy a szélvédők védelmet nyújtanak a káros UV sugarakkal szemben. Azért részben, mert csak az UV-B sugarakat szűrik meg, és azokat sem teljes mértékben. Az UV-A sugarak akadálytalanul áthatolnak az üvegen, és (újabb kutatások szerint) épp ezek a felelősek a melanoma kialakulásáért.

Fontos megjegyezni, hogy a gyári sötétítések más technológiát alkalmaznak, mint a fólia. A gyári sötétítés nem megoldás se a hő ellen, se az UV sugarak ellen. A LLumar fóliák mindegyike több mint 99%-os mértékben visszaverik az UV sugarak minden formáját. Segítségükkel biztonságban tudhatod családod!

Termékeinket hatékony megelőzési formaként tartja számon az amerikai Bőrrák Alapítvány (Skin Cancer Foundation) és a Brit Bőr Alapítvány (British Skin Foundation) is!

Biztonság

A gyári oldalüvegek csekély védelmet nyújtanak üvegtörés esetén, sőt... Üvegtörés esetén akár be is "robbanhat" az üveg, egyenesen az autóban ülők arcába. Előzd meg a bajt a LLumar biztonsági fóliákkal! Biztonsági fóliáink kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve. A fólia nem tud törni, így tökéletesen egyben tartja a széttört szilánkokat.

A biztonsági fólia nem csupán a széttört üveget tartja egyben, de magát az üveget is rugalmasabbá, strapabíróbbá teszi, így sokkal nehezebben törik az ablak.

Megjelenés

A LLumar fóliák Amerikából származnak, ahol szigorú minőségi előírások vonatkoznak a gyártónkra. Gyártónk az Eastman Chemical Company kizárólag a legjobb alapanyagokkal dolgozik, a sokéves múltnak és folyamatos mérnöki fejlesztéseknek köszönhetően váltunk a világ piacvezető fólia márkájává. Ezek a tények teszik lehetővé, hogy termékeink várható élettartama megegyezzen az autóéval, amire rákerül. A minőség szó szerint szemmel látható, hiszen akár ránézésre is megállapítható, egy autóról, hogy melyik márka fóliája van rajta.

A LLumar termékei időtálló, színstabil termékek, tartós karcálló réteggel. A többféle árnyalat lehetővé teszi hogy mindenki megtalálja a megfelelő sötétségű fóliát.

Karosszéria védelem

Egy használt autó is hatalmas beruházás, nem is beszélve egy újról. Több módon is vigyázhatunk autónkra: ápoljuk, lemossuk, karban tartjuk, olajat cserélünk, felkészülünk a várható meghibásodásokra, ill. megelőzzük azokat. Nagy sebességgel közlekedve elkerülhetetlen, hogy bogarak, kisebb kavicsok nekicsapódjanak az autónak. Miért ne előzhetnénk meg ezeket az esztétikai hibákat is? Erre a problémára nyújt láthatatlan módon megoldást a LLumar öngyógyuló karosszériavédő fólia.

Az öngyógyuló fóliákon a Nap hőjének hatására felszívódnak a karcolások. Ezek a fóliák kifejezetten az autók karosszériájára lettek kifejlesztve, szakképzett telepítést követően 5, ill. 10 év garanciával rendelkeznek típustól függően. A 10 év garanciaidővel rendelkező LLumar Platinum PPF (paint protection film = karosszériavédő fólia) hosszú élettartama a továbbfejlesztett folyadéklepergető rétegnek köszönhető. A Hydrogard technológia távol tartja a szennyeződéseket, így a fólia tovább képes megőrizni eredeti állapotát.

 

Írj nekünk most!

Kérj árajánlatot, vagy visszahívást, szívesen válaszolunk minden kérdésre.