Autófólia, jót vagy olcsót?!

Ne hidd el a tévhiteket!

Biztos sokan hallották már amikor azt mondja egy jó barát, hogy:

– Minek fizetnél annyit a drága fóliáért majd rendelünk a neten kavicsért és megcsinálom neked!

Na ez az ami a lehető legrosszabb választás. Miért?

Ezt a kérdést nem is én fogom megválaszolni hanem a LLumar Magyarország:

 

“Nem minden autófólia egyforma

Nem minden fólia egyforma

Az átlagember számára az autófóliák egyformák. Persze vannak különböző árnyalatok és sötétségek, de alapvetően egyformák, nem igaz? Ami azt illeti nem. A világ folyamatos technológiai fejlődése jelentős különbségeket teremtett a fólia iparágában is.

A fóliák világának ősmaradványai az egyszerű színezett autófóliák. Ezek a fóliák szimplán lesötétítik az ablakokat, ez az egyetlen képességük. Az ilyen típusú fóliákat előszeretettel gyártják a mai napig kilométer számra Távol-Keleten, olcsó alapanyagokból, házi gyártási technológiákkal.

A probléma ezekkel az olcsó fóliákkal ránézésre nem vehető észre azonnal. Néhány év elteltével belilulnak és elveszítik eredeti árnyalatukat. Sajnos a mai napig sok helyen találkozhatunk ilyen kifakult, belilult ablakokkal, sőt felhólyagosodott fóliákkal is. A hólyagosodás oka általában a nem megfelelő minőségű fóliaragasztó, vagy a szakszerűtlen telepítés.

Bóvli autófólia

A LLumar termékek családjában az ATC sorozat képviseli a szimpla színezett autóüveg fóliákat. A bóvli fóliákkal ellentétben a LLumar mély-színezéses gyártástechnológiájának köszönhetően a fóliák hosszú évekig megőrzik eredeti árnyalatukat. Ezt a technológiát a LLumar amerikai gyárában fejlesztették és alkalmazták a világon elsőként.

A szimpla színezett fóliákhoz képest technológiai szempontból előrelépést jelentenek a metalizált fóliák. A fémtartalomnak köszönhetően sokkal jobb a napenergia visszaverő képessége, mint az egyszerű színezett fóliáknak. A LLumar családban az ATR sorozat képviseli a metalizált fóliákat. Az ATR fóliák, mint minden LLumar autófólia speciális karcálló külső bevonattal rendelkezik. Ez a bevonat hozzájárul a fólia hosszú élettartamához, ellenáll a karcolásoknak és más behatásoknak, valamint könnyedén tisztítható.

Kiemelkedő megjelenés

Az üvegek sötétítésétől vannak, akik idegenkednek. A legkorszerűbb technológiával készülő LLumar AIR 80 autófólia számukra jelent megoldást. Az AIR 80-as fólia szinte teljesen átlátszó, mégis 99%-os UV védelemmel rendelkezik. Hővédelme megegyezik a legsötétebb színezett autófóliákéval, de hogyan képes erre?

Az AIR 80-as autófólia a legmodernebb gyártástechnológiával készül. Nanorészecskés kerámia réteget tartalmaz, ennek köszönhető kiváló hővédő képessége. Mivel nem tartalmaz fémet, így a rádiófrekvenciás készülékek működését sem befolyásolja. Alkalmas lehet a vezető melletti ablakok fóliázására is, hiszen a magyar jogszabályok tiltják az első üvegek fóliázását, kivéve ha a fólia és az üvegek együttes fényáteresztése 70%-os érték fölött marad.

AIR 80 - az átlátszó védőpajzs

Audi A4 Avant LLumar AIR 80 autófóliával

A LLumar csúcskategóriás autófóliája ötvözi a sötétítő és a kerámia technológia minden előnyét. A LLumar LATI fóliák rendelkeznek a legjobb teljesítménnyel és a leghosszabb élettartammal.

Ismeretlen gyártó LLumar ATC széria LLumar ATR széria LLumar LATI széria LLumar AIR 80 fólia
Hővédelem N/A *** **** ***** ***
UV védelem N/A 99% 99% 99% 99%
Karcálló bevonat
Megjegyzés Színstabilitás Metalizált Kerámia Átlátszó, kerámia fólia (akár az első üvegekre is szabályosan telepíthető)

Láthatjuk, hogy még a LLumar családon belül is hatalmas különbségek lehetnek fólia és fólia között, nem beszélve a beazonosíthatatlan eredetű és alapanyagú autófóliákról.Fontos megjegyezni, hogy lehet akármilyen minőségi az adott fólia, önmagában csupán egy félkész termék. Ahhoz, hogy megkapjuk az elvárt teljesítményt fel is kell rakni az autó ablakaira, mégpedig szakszerűen. Magyarországon hivatalos LLumar kivitelezővé kizárólag képzésünkön részt vett, majd sikeresen levizsgázott egyének válhatnak.

LLumar műbizonylatot kizárólag hivatalos kivitelező partnerünk állíthat ki. Forgalmi vizsgán, vagy közúti ellenőrzés során műbizonylat hiányában eltávolíthatják a fóliánkat. 

Válasszunk tudatosan! Válasszuk a minőséget! Ne a pár liter benzin árának megfelelő árkülönbség miatt válasszunk megkérdőjelezhető minőségű terméket!

Ha fólia, akkor LLumar!”

A LLumar autófólia az egyetlen amiben megbízunk
Na ugye.. én megmondtam, hogy van jobb megoldás a “sufnituning”-nál.
A szabályokról itt találsz még infirmációkat: https://infinityfolia.hu/autofoliazas/
GP
eredeti cikk itt olvasható